En eski bıçak serisinin temsilcilerinden biri olan "Doğal”, Opinel model No. 4'tür. Diğer bıçaklar gibi, bu model de bazı tasarım değişikliklerine uğradı. Özellikle, bu bıçak XC90 markasından yüksek karbonlu bir çelik bıçak ile donatılmıştır. Sadece böyle bir metal kullanmanın avantajı, ondan yapılan bıçakların oldukça dayanıklı olması ve bilemeyi iyi tutmasıdır. Özel ısıl işlemden sonra, bıçağın sertliği 59-60 HRC seviyesindedir.
Opinel bıçak No. 4, kusursuz bir kesim sağlar. Yukarıdaki özellikler evrensel bir bıçak için neredeyse idealdir. Bununla birlikte, bu tür çelikten yapılmış bir bıçak dikkatli bir bakım gerektirir. Özellikle, uzun süre nemli bir ortamda bırakmamalısınız ve her kullanımdan sonra bıçağın temizlenerek kurutulması önerilir.
Bıçak Opinel No. 4 düzgün bir şekle sahiptir ve kayın ağacından yapılmıştır, bu nedenle kış mevsiminde bile plastik veya metal saplı modellerin aksine eli soğutmaz.
Keskin karbon çelik bıçak.
Katlanır bıçak.
Fransa'da üretilmiştir.
Bıçak Malzemesi: XC90 Karbon Çelik.
Kulp Malzemesi: Kayın Ahşap.
Bıçak Uzunluğu :5 cm.
Bıçak Açık Uzunluğu (Kapalı Hali):6,2 cm.
Toplam Uzunluk: 11,2 cm.
Bıçak Kalınlığı: 0,9 mm.
Bıçak Ağırlığı: 10 gr.
Yüksek karbonlu, alaşımsız çelik, mükemmel keskinlik sağlayan maksimum dayanıklılığa sahiptir. Bu nedenle kolay bilenir ve aşınmaya karşı dayanıklıdır. Bıçağınızı özellikle bulaşık makinesi gibi nemli bir ortamda bırakmayın, kullandıktan sonra yağlı bir bezle ağzını silin ve hareket etmesi için sık sık yağlayın.
Kayın, Opinel sapların üretiminde en yaygın kullanılan ahşaptır. Fransa'dan gelen kayın, sert, dayanıklı ve işlenmesi kolaydır. Homojen bir görünüme sahip, açık rengi sarıdan pembeye değişiklik gösterir. Çok sayıda küçük koyu çizgisiyle karakterizedir.
OPINEL'iniz açıkken, bıçağı nemli ılık bir sünger ve bulaşık deterjanı ile silin. Süngerinizi ılık suda durulayın ve kalıntıları temizlemek için bıçağı ikinci kez silin.
Bıçağı hemen yumuşak, kuru bir havluyla kurulayın. Bıçağı kapatmadan önce bıçağı pişirme yağıyla yağlamanız önerilir (bu oksidasyonu önler).
Opinel bıçakları , kalitesi ve sadeliği ile ünlüdür. Joseph Opinel tarafından 1890'da kurulmuştur. Opinel bıçakları her zaman popülerliğini korumuştur. Bir zamanlar çiftçiler, çobanlar ve demiryolu çalışanları tarafından yaygın olarak kullanılıyordu. Bugün ise onları hemen hemen her cepte, mutfak çekmecesinde veya sırt çantasında bulabilirsiniz. Opinel ürünlerin kullanım özellikleri numaralarına göre değişmektedir. Kolay ve rahat kullanım özelliğinin yanı sıra en iyi kalitede en iyi fiyat performansına sahiptir. Bıçak saplarının ham maddesi Güney Afrika Manda Boynuzu, Bubinga (Gül) Ağacı, Zeytin Ağacı ve birçok çeşitten elde edilmektedir.